Work and Travel

Чому ставлять відкази в консульстві?

Це залежить від Вашої підготовки, зі своєї сторони надаємо всю інформаційну підтримку. Здебільшого відкази отримують студенти з поганою англійською, або студенти які халатно ставляться до оформлення документів (таких просто не реєструємо на програму).

Скільки коштує програма?

Загальні витрати 1500$, консульський збір (160$) + квиток (від 800$).

В мене погана англійська,чи можу я брати участь в програмі?

Англійський має бути не нижче pre- intermediate, якщо вона нижче цього рівня, Вам краще звернутись до  репетитора, який допоможе Вам підтягнути англійську до належного рівня.

Я поступив на 4 курс, чи можу я взяти участь в програмі?

Якщо Ви навчаєтесь без перепоступання 5 років (Як в медичних вузах), то ви можете пробувати подаватись, в інших випадках ймовірність відказу дуже висока. Тут ми б радили Вам взяти участь в інших програмах, таких як Робота в ОАЕ, Робота на Круїзних Лайнерах.

Чи можу я повернутись після першого вересня?

Нажаль, на даний момент заумовами програмі в Українських студенти перебувати в США після 31 серпня не можуть

Чи можна залишитись в США по цій візі?

Ні.

Що робити з сесією?

Вам потрібно буде здавати сесію достроково або відстроково, оскільки початкові дати програми Work and Тravel 1-5 травня.

Чи можна  попасти на програму,  якщо  я навчаюся в коледжі?

Головне щоб акредитація ВУЗу була не нище 1-3 ступені.

Яка мінімальна кількість років повинна бути, щоб взяти участь у Work and Тravel?

Мінімум 18 років.

На яку роботу я можу розраховувати?

Всі вакансії в сфері обслуговування і розраховані на культурний обмін. Найпоширеніші вакансії: офіціант, касир, продавець, покоївка, консультант, сервирувальник столів, рятувальник і  інші.

Чи можна поїхати з друзями?

Так. Групи бажано щоб складались не більші як з 3-4 чоловік.

 Які документи потрібні для реєстрації?

  • 1 примірник копії сторінок закордонного паспорту, які містять будь-яку інформацію або відмітки, за винятком зовнішньої сторони обгортки (закордонний паспорт має бути дійсним як мінімум до 1 травня 2015р.);
  • 1 примірник копій сторінок громадянського паспорту, які містять будь-яку інформацію або відмітки, за винятком зовнішньої сторони обгортки;
  • 3 довідки з навчального закладу – 2 українською мовою та 1 англійською мовою, які підтверджують, що ви є студентом денного відділення;
  • 2 фото, 3 х 4 см;
  • 1 фото 5х5 см (в електронному форматі, вимоги дізнайтеся в офісі);
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
  • оригінал та копії усіх сторінок залікової книжки, які містять будь-яку інформацію або відмітки, за винятком зовнішньої сторони обгортки;
  • оригінал та копію студентського квитка.

На які позиції можна розраховувати з низьким рівнем англійської  мови?

Housekeeping, cleaner, busser.

На який період розрахована програма?

3-4 місяці, 1 травня – 31 серпня.

Чи можу я оформитись на програму не маючи закордонного паспорта?

Так, закордонний паспорт потрібен на момент підписання JOB OFFERa.

Що буде якщо я не пройду першу співбесіду з роботодавцем?

Будемо шукати іншу вакансію, під Ваш рівень англійської мови.

Чи можу я працювати на 2 роботах одночасно?

Так, якщо графіки робіт не перетинаються, і Ви повідомили про це Вашого спонсора.

Чи мене хтось зустріне в аеропорту?

За умовами програми, роботодавець не забов’язаний Вас зустрічати, але студенти часто про це домовляються. В  любому  випадку у Вас буде чітка інструкція як добратись на місце.

Чи надається житло по програмі Work and Travel?

В залежності від вакансії житло або надається або ні. При виборі вакансії це буде вказано, так що це вибирати Вам.

 


 

Робота на круїзних Лайнерах

 

Чи можна проходити співбесіду, якщо я не маю закордонного паспорта?

Так, якщо співбесіда відбувається в Укріїні або Білорусії.

Чи можна проходити співбесіду якщо мені ще не виповнилось 21 рік?

Так, 21 рік має виповнитись на момент початку контракту.

Чи безкоштовний інтернет на судні?

Ні, інтернет на лайнері супутниковий, тому дорогий. Переважно в інтернет заходять в портах (судно в порт заходить щодня).

Скільки часу займає оформлення на програму?

3-6 місяців, як правило 3-4 місяці.

Чи можна потрапити з друзями на одне судно?

Так, але це залежить від компанії, після першого контракту можна писати заяви щоб працювати разом.

Скільки часу триває робочий контракт?

6-9 місяців.

Чи можна повернутись  додому, якщо сталась непередбачувана ситуація?

Якщо по певних причинах Ви хочете повернутись додому, Вам потрібно написати заяву і на протязі 3-7 днів Вам забронюють квиток додому. Якщо причина була серйозна, Ви зможете повернутись на контракт, повернувши компанії кошти за переліт.

Загальні витрати на програму?

Від 1600$ — 2000$

Які вікові обмеження даної програми?

21-32 роки

Чи можу я оформитись на програму, якщо набір в вересні, а я закінчую навчання літом?

Так, при співбесіді з роботодавцем Ви вказуєте коли можете починати працювати, головне щоб ця дата не перевищувала 12 місяців.

Чи необхідно  бути випускником ВУЗу?

Ні

На яку позицію я можу розраховувати якщо в мене середній рівень англійської мови?

Assistant Waiter/ress

Чи потрібен досвід роботи?

Досвід роботи бажаний, але не обовязковий.

Чи можна змінити посаду на лайнері?

Так, але після першого контракту, в окремих випадках можливо на першому контракті, якщо це потрібно компанії.

Які документи необхідні для проходження співбесіди?

Резюме на англійській мові.

Які вакансії є доступними?

Помічник офіціанта, супервайзер, фотограф, продавець, прибиральник, бармен.

Яка віза необхідна  для цієї програми?

С1/D

Чи можна подаватись на програму, якщо в мене був відказ в Американській візі?

В залежності від причини відказу, і як давно це було.

 


 Робота в ОАЕ

 

Які документи потрібні для проходження співебсіди?

Вам потрібно лише зробити кольорову ксерокопію закордонного паспорта, резюме на англійській мові, фотографію 3,5 на 4,5.

Чи потрібно йти в консульство щоб отримати візу в ОАЕ?

Ні, оформленям візи займається роботодавець.

Які загальні витрати на оформлення?

Загальні витрати дорівнюють нулю, за винятком проходження медогляду.

Які вимоги до кандидатів?

Вимоги можна прочитати тут.

 Як проходить інтерв’ю з роботодавцем ?

Інтервю проходить з представником компанії в якій Ви хочете працювати, на англійській мові по skype або  наживо.

 На скільки розрахований контракт, чи потрібно сплачувати неустойку при достроковому розриві контракту?

Тривалість контракту 2 роки , кожного року по місяцю відпустка. Якщо контракт розривається достроково, потрібно сплатити неустойку, розміри якої встановлює компанія.

 На яку зарплатню можна розраховувати?

Зарплата коливається від 500$ до 2000$ в залежності від того чи оплачує компанія проживання, трансфер до роботи, харчування.

Які є вакансії?

Всі вакансії в сфері обслуговування готелі, ресторани, авіа компанії, магазини.

 Чи можна оформитись на програму  якщо є відмови по інших візах?

Так.

 Чи можна поселитись одруженою парою разом?      

Так, але як правило, не зразу, працівник має мати певний great (для цього потрібно віпрацювати певний час в компанії), або  якщо компанія не надає житла і його потрібно шукати самостійно.

 Який клімат в ОАЕ?

В ОАЕ сухий клімат, там  дуже жарко, особливо в період з травня по жовтень.

 Скільки грошей потрібно братии з собою в ОАЕ?

Приблизно 300$, як правило, зразу по приїзді Вам заплатять половину зарплати авансом.